Seguici
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
Un programma di
Ciudatele orașe fantomă din Spațiu!
11 July 2012

Galaxiile sunt ca niște orase de stele în Univers. Astronomii au descoperit recent 12 galaxii care arată mai mult ca niște orașe fantomă, deoarece ele conțin foarte puține stele.

Aceste mici galaxii poartă numele de „galaxii întunecate”, deoarece ele nu au stele care să le facă să străluceasca puternic.  Astronomii se așteptau ca astfel de galaxii să existe, deoarece ele au jucat un rol important în intelegerea modului de formare și de evolutie de-a lungul istoriei Universului. Dar până acum nimeni nu văuse vreuna.

Galaxiile întunecate se află foarte departe de noi. Ele sunt considerate piatra de temelie care a dus la formarea galaxiilor mari pe care le putem observa acum, așa cum este și galaxia noastră, Calea Lactee. Deși ele au stat la baza formării de galaxii mai mari, noi le putem vedea deoarece atunci când observăm Universul îndepartat, privim în trecut! ( pentru a afla mai multe despre cum astronomii privesc în trecut, apasă aici).

Dar cum au reușit astronomii să privească o galaxie întunecată? ( Imaginați-vă că vă uitați la o lumânare într-o cameră întunecată: dacă stingeți flacară va fi greu de găsit) “ Este simplu, trebuie luminată cu o sursă puternică de lumina” spune Simon Lilly, unul dintre astronomii care au contribuit la realizarea acestei descoperiri. Din acestă cauză astronomii caută galaxii întunecate în jurul unor stele foarte luminoase numite quasari, care se află de asemenea la distanțe foarte mari. “ Lumina de la quasar face galaxiile întunecate să straluceasca” spune Simon.

Interesant

Aceste galaxii pot părea mici comparativ cu galaxiile pe care le putem observa astăzi, dare ele încă conțin de un milliard de ori mai mult gaz decât are Soarele!

Note

Acest Space Scoop este realizat pe baza unui comunicat de presă de la  ESO  si de la  Royal Astronomical Society.

Share:

Maggiori Notizie
16 September 2020
14 September 2020
10 September 2020
3 September 2020

Foto

Misteriose città fantasma nello spazio
Misteriose città fantasma nello spazio

Printer-friendly

PDF File
1,0 MB