Seguici
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
Un programma di
داستان دو زیبایی

Farsi

18 June 2020, Tehran

تلسکوپ فضایی هابل دو تصویر زیبای جدید از دو سحابی سیاره‌ای ضبط کرده‌ است. در سمت چپ NGC 6302 است که معمولاً به عنوان سحابی پروانه‌ای شناخته می‌شود. در سمت راست جرمی است که به حشره جواهر(این اسم را گوگل کنید: jewel bug) شباهت دارد و معمولاً با عنوان NGC 7027 شناخته می‌شود.

نام این اسم چیست؟

سحابی سیاره‌ای، علیرغم آنچه که از این نام پیداست، هیچ ارتباطی با سیارات ندارد! آنها ابرهایی از گاز کیهانی و گرد و غبار هستند که وقتی یک ستاره‌ی خورشید مانند لایه‌های بیرونی مواد خود را منفجر می‌کند، ایجاد می‌شوند. این تقریباً در پایان زندگی ستاره اتفاق می‌افتد.

پس نام از کجا آمده است؟ کلمه «سحابی» به معنای «ابر» در یک زبان قدیمی به نام لاتین است. وقتی این اجرام برای اولین‌بار کشف شدند، اخترشناسان تصور می‌کردند که شبیه به چگونگی نگاه کردن سیارات اورانوس و نپتون در تلسکوپ‌های کوچک هستند. بعضی اوقات اسامی می‌چسبند!

دید نو

تلسکوپ فضایی هابل قبلاً از این اجرام تصویربرداری کرده است، اما نه سال‌های زیاد و هرگز قبلاً با یک ابزار ویژه روی این تلسکوپ به نام دوربین Wide Field 3. این ابزار اکنون از این دو سحابی سیاره‌ای با قابلیت‌های مختلفی عکس گرفته است تا تصاویر کامل‌تر و واضح‌تر شود.

تصاویر جدید هابل با جزئیات واضح نشان می‌دهند که چگونه هر دو سحابی به سرعت از هم جدا می‌شوند. این به ستاره‌شناسان اجازه می‌دهد از بیست سال گذشته شاهد تغییراتی در این اجرام باشند. به طور خاص، آنها در این ساختارهای زیبا در حال ردیابی و مطالعه امواج ضربه‌ای هستند. این تقریباً شبیه به سنگی است که در حوضچه پرتاب می‌شود و موج‌هایی را در آب اطراف خود ایجاد می‌کند.

پژوهش‌گران همچنین گمان می‌كنند كه در قلب هر سحابی دو ستاره در حال چرخش به دور یك‌دیگر بودند. این به عنوان ستاره‌های دوتایی شناخته می‌شود. آنها این موضوع را به دلیل شکل‌های عجیب این سحابی‌ها می‌دانند.

Cool Fact

نکته جالب

در واقع بیش از نیمی از ستاره‌های جهان در سیستم‌های دوتایی قرار دارند. برخی از این سیستم‌ها حتی سه و یا حتی بیشتر ستاره در آنها دارند! شما حتی می‌توانید یک ستاره دودویی معروف با چشم غیر مسلح خود را از روی زمین مشاهده کنید: ستاره عَناق (Mizar) و همراه آن سُها (Alcor) در هفت‌اورنگ مِهین (نام ۷ ستاره در آسمان است که قسمتی از صورت فلکی دب اکبر را تشکیل می‌دهند)!

این بخش از یک ملاقه فضا بر اساس خبر منتشر شده از تلسکوپ فضایی هابل تهیه شده است.

Share:

Maggiori Notizie
16 September 2020
14 September 2020
10 September 2020
3 September 2020

Printer-friendly

PDF File
1,0 MB